תעבורה – תשובה לאישום
לאחר שלב הטענות המקדמיות כגון התיישנות או פגם בכתב האישום, מגיע שלב תשובת הנאשם לאישום. אם לא בוטל כתב האישום מכח טענה מקדמית שואל בית המשפט לתעבורה את הנאשם באשר לתשובתו לאישום, כלומר האם הוא מודה בעובדות המיוחסות לו בכתב האישום.
האפשרויות העומדות בפני הנאשם: לא להשיב לאישום או להודות בעובדות בכתב האישום או בחלקן, או לכפור בעובדות הנטענות בכתב האישום או בחלקן, או לטעון עובדות נוספות, בין אם הוא הודה בכתב בעובדות הנטענות בכתב האישום ובין אם לא כן.
בשלב זה בית המשפט לתעבורה יכול לשאול את הנאשם שאלות הבהרה. מטרת שאלות ההבהרה היא לברר את תחומי המחלוקת העובדתית האמיתית ולצמצם את גזרת ההוכחה המוטלת על התביעה לאותו תחום בלבד וזאת על מנת לייעל את הדיון.
יש לציין כי במקרה והנאשם אינו משיב כלל לאשמה – הימנעותו יכולה לשמש חיזוק למשקלן הראייתי של ראיות התביעה. על בית המשפט לתעבורה להסביר לנאשם את משמעות תוצאות הימנעותו מלהשיב לאישומים, ובמידה ובית המשפט לתעבורה לא הסביר זאת – לא יוכל הדבר לשמש לחיזוק הראיות.
בית המשפט לתעבורה רשאי מיוזמתו לערוך בירור עם הנאשם במידה והוא מיוצג על ידי עורך דין אם ניתן להגיע לכלל הסכמה בנוגע לעובדות או קבילותם של מסמכים ומוצגים, כולל הגשתם כראיה שלא באמצעות עדים.
נאשם הרוצה לטעון טענת אליבי – כלומר שבמועד ביצוע העבירה הוא נמצא בכלל במקום אחר, חייב להעלותה לאחר התשובה לאישום ולפרט את המקום האחר בו שהה במועד ביצוע העבירה. אם הוא לא עושה זאת בשלב זה, הוא יצטרך את אישורו של בית המשפט לתעבורה לכך.
עורך דין לתעבורה שומר מכל משמר על רישיונך
עורך דין לתעבורה איתן גורביץ' דואג כי רישיון הנהיגה שלך יישאר עמך לאורך כל הדרך