תעבורה –שכרות
פסק דין שיצא מידי בית המשפט לתעבורה בהרכב של שלושה שופטים קובע: המכשיר למדידת שכרות אמין, אך יש להעלות את רף השכרות, כך שרק מכמות של 400 מק"ג יוכלו להרשיע בעבירה של נהיגה בשכרות. בית המשפט לתעבורה בעצם מורה לרשום דוחות רק מכמות של 400 מק"ג ומעלה, וזאת בשל כך שיש למכשיר הינשוף סטייה שיש לקחת בחשבון.
במקרה שהובא לפניו נמצאה כמות של 315 מק"ג אצל הנהגת ולאור הכמות הנ"ל החליט בית המשפט לתעבורה לזכות את הנהגת מעבירה של נהיגה בשכרות.
החוק עצמו קובע כי נהג שנמצא בגופו כמות של 240 מק"ג נחשב לנהג הנוהג בשכרות. המשטרה תחילה רשמה דוחות מכמות של 255 מק"ג ואח"כ העלתה את הרף ורשמה דוחות מכמות של 265 מק"ג. כעת מצפים לתגובת המשטרה לפסק הדין ולראות אם מדיניות רישום הדוחות והעמדה לדין תשתנה בהתאם לפסק הדין.
בכמות אלכוהול שבין 240 ל- 400 קובעים השופטים שיש צורך בבדיקת דם כדי לקבוע אם הנהג אכן נהג בשכרות. כלומר, כאשר המדידה במכשיר הינשוף מצביעה למשל על כמות של 320 מק"ג השוטרים צריכים לבקש מהנהג לעבור בדיקת דם לגילוי שכרות. אם הנהג יסרב יראו אותו כנהג הנוהג בשכרות וזאת מכוח החוק הרואה בנהג המסרב לעבור בדיקת שכרות כנהג הנוהג בשכרות וזאת אם הוא הוזהר כדין לגבי המשמעות המשפטית של הסירוב.
צריך לזכור כי מדובר בערכאה של בית משפט שלום, שאינה מחייבת בתי משפט לתעבורה אחרים, אולם לא ניתן להתעלם מהעובדה כי מדובר בהרכב מיוחד שנתן את החלטתו לאחר ששמע מומחים מטעם ההגנה ומטעם התביעה.
יכול להיות שיוגש ערעור על פסק הדין ואז בית המשפט המחוזי יצטרך לתת את החלטתו לעניין.
עורך דין תעבורה איתן גורביץ' – מציל את רישיון הנהיגה שלך
עורך דין לתעבורה – שומר על רישיונך מכל משמר
לא מתייצבים למשפט תעבורה בלי להיות מיוצגים על ידי עורך תעבורה