תעבורה – תאונות קטלניות
במידה ומידת רשלנותו של הנאשם בגרימת תאונה קטלנית הינה גבוהה יוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי באשמת הריגה, כאשר העונש שנקבע על עבירה זו עומד על עד 20 שנות מאסר.
תפקידו של עורך הדין לתעבורה במקרים כאלה לנסות ולשנות את סעיף האישום לגרימת מוות ברשלנות, כאשר העונש בגין סעיף זה הינו עד 3 שנות מאסר.
בתיק 8025/08 הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום המייחס לנאשם עבירה של הריגה בשל כך שנסע בעודו שיכור, איבד את השליטה על מכוניתו שסטתה לנתיב הנגדי פגעה במעקה הבטיחות והמשיכה להתדרדר לתהום מטה. כתוצאה מהתאונה הקשה נהרגה חברתו של אחיו של הנאשם ואילו שאר הנוסעים נחבלו. לאור העובדה כי אחיו של הנאשם התאבד זמן קצר לאחר התאונה על רקע מות אהובתו והתאונה הקשה, הסכימה התביעה להגיע להסדר בו תוקן סעיף האישום מהריגה לגרימת מוות ברשלנות וכן סוכם כי העונש לא יפחת מ- 8 חודשי מאסר בפועל ולא יעלה על שנה וחצי. באשר לשאר הרכיבים סוכם כי כל צד יטען חופשי. התביעה ניסתה לשכנע את בית המשפט להטיל על הנאשם את העונש המרבי במסגרת הסדר הטיעון וזאת לאור רשלנתו הגבוהה, ואילו ההגנה ביקשה כי יוטל העונש הקל ביותר האפשרי בנסיבות העניין ובמסגרת ההסדר לאור הנסיבות המאוד מיוחדות ולאור הודאתו המיידית ולקיחת האחריות של הנאשם. יש לציין כי הוגש תסקיר בעניינו של הנאשם שהמליץ כי העונש אף ירוצה בעבודות שירות. בית המשפט שקל את השיקולים השונים לקולא ולחומרא ובסופו של דבר גזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 8 חודשים ופסילה לתקופה של 7 שנים שתחל מיום השחרור מהכלא.
יש לזכור:
עורך דין לתעבורה מציל נאשמים מעונשי מאסר ומעונשי פסילה
עורך דין לתעבורה יכול להציל את רישיון הנהיגה שלך
לא מגיעים למשפט תעבורה ללא עו"ד תעבורה