תעבורה – פסילת רישיון
הפסילה מתחילה ונמנית רק עם הפקדת רישיון הנהיגה. לכן, כאשר הנהג נפסל על ידי בית המשפט לתעבורה, עליו להפקיד את רישיונו במזכירות בית המשפט.
עם הפקדת הרישיון מקבלים טופס "הפקדת רישיון" בו מצויין מועד תחילת הפסילה, ולאחר שהפסילה מסתיימת ניתן לקבל רישיון נהיגה חדיש ומחודש במשרד הרישויי.
נהג שקצת קשה לו להיפרד מרישיון הנהיגה שלו יכול לבקש מבית המשפט לתעבורה ארכה מסויימת עד תחילת הפסילה והפקדת הרישיון. בדרך כלל בית המשפט לתעבורה מקבל בקשות אלה ודוחה את מועד ריצוי הפסילה.
נהג שאינו מפקיד את רישיונו יוצא נפסד שכן תקופת הפסילה טרם מתחילה להימנות אך מצד שני במקרה והוא ינסע להנאתו הוא עלול לקבל דוח בגין נהיגה בזמן פסילה, ואף עלול להגיע לבית המשפט לתעבורה כאשר הוא אזוק ברגליו.
צריך לזכור שצריך להפקיד רישיון נהיגה גם כאשר הפסילה היא מטעם המשטרה או משרד הרישוי. אם מדובר בפסילה מנהלית מטעם המשטרה יש למסור את הרישיון למשטרה, ואם מדובר בפסילה מטעם משרד הרישוי למשל עקב צבירת 36 נקודות – אז יש להפקיד את רישיון הנהיגה שם.
נהג הסבור שנגרם לו עוול שכן הוא לא ידע כי עליו להפקיד את הרישיון במזכירות או בשל כל סיבה אחרת רשאי להגיש בקשה לחישוב תקופת פסילה הנתמכת בתצהיר כדין.
עורך דין תעבורה מציל את רישיונך ופרנסתך
עו"ד תעבורה – הכתובת שלך למשפטי תעבורה
קיבלת זימון למשפט תעבורה – פנה לעורך דין לתעבורה