תעבורה – פסילה מנהלית
סעיף 47 לפקודת התעבורה קובע כי כאשר יש לשוטר יסוד סביר להניח כי נהג עבר לנגד עיניו עבירת תנועה המוגדרת בחוק או כי בשל עבירה שעבר הנהג אירעה תאונת דרכים, רשאי הוא ליטול את רישיון הנהיגה של הנהג ולזמנו בתוך 3 ימים לשימוע בפני קצין משטרה, במסגרתו יכול הנהג להשמיע את טענותיו.
על פי סעיף 48 לפקודת התעבורה ניתן להגיש בקשה לביטול פסילה מנהלית לבית המשפט שבו יתקיים המשפט. בית המשפט לתעבורה בודק במקרים כאלה אם יש ראיות לכאורה והאם הנהג הינו נהג מסוכן. דבר זה נלמד מחומרת העבירה ומעברו התעבורתי. בית המשפט לתעבורה יבטל את הפסילה או יקצרה אם הוא סבור כי אין המדובר בנהג המסכן את שלום הציבור המשתמש בדרכים.
הסיכוי כי בקשה לביטול פסילה מנהלית שהוגשה לאחר שהנהג נתפס נוהג לכאורה בשכרות הוא נמוך מאוד, אך אם יש פגמים מהותיים בחומר הראיות יש בהחלט מקום להגיש בקשה כזו.
בתיק 1276/06 הגיש הנהג בקשה לביטול פסילה מנהלית לאחר שרישיונו נפסל מנהלית בגין כך שלכאורה נהג בשכרות ברמה גבוהה של 770 מק"ג.
המבקש טען כי לא נהג ברכב כלל אלא רק ביקש לישון בו תוך כדי כך שהוא מודה כי המנוע היה דלוק בשל רצונו במזגן וכי היה שיכור באותה עת.
עיון בחומר החקירה מעלה כי שוטר התנועה שנקרא לטפל באירוע לא חקר אותו לגבי נסיבות הימצאותו ברכב בשעת לילה, כיצד הגיעה למקום, מהיכן הגיע ועוד. בית המשפט קבע כי "אילו היה נחקר המבקש תחת אזהרה באריכות כפי שראוי היה שיעשה במקרה זה, ניתן היה לברר עד תום את נסיבות הימצאו ברכב בכיסא הנהג כשהוא מנמנם ושיכור והמנוע דולק". מאחר ונסיבות המקרה לא נחקרו עד תום ומאחר ומדובר בנהג בעל עבר תעבורתי תקין קיצר בית המשפט את תקופת הפסילה המנהלית והעמידה על 21 ימים.
בתיק 1355/09 הגיש הנהג בקשה לביטול פסילה מנהלית, עקב כך שנפסל מנהלית בגין נהיגה בשכרות לכאורה בכמות של 495 מק"ג. ההגנה טענה כי בדוח נפלו מספר פגמים: דוח הפעולה באכיפת נהיגה בשכרות לא נחתם על ידי השוטר המבצע. דוח המאפיינים מולא בסלקטיביות ולא בוצעו כל מבחני הביצוע. כמו כן, ישנן מחיקות רבות בדוח. בית המשפט לתעבורה סבר כי לאור כרסום במשקל הראיות ולאור העובדה כי מדובר בנהג בעל עבר תעבורתי תקין, יש מקום לקצר את תקופת הפסילה והעמידה על שבועיים בלבד.
זכרו תמיד:
עו"ד תעבורה מציל את רישיונות לקוחותיו
עורך דין לתעבורה מונע פסילות
עורך דין לתעבורה הוא ד