תעבורה – החרמת רכב – רישיון נהיגה
כנגד המבקש הוטל איסור מנהלי על שימוש ברכב, בהתאם לפקודת התעוברה וזאת בשל העובדה כי הוא נתפס נוהג באוטובוס זעיר למרות שאין הוא מורשה לכך. הנהג הגיש בקשה לביטול השבתת רכבו בה הוא מציין כי ביום האירוע הוא החזיק ברשיון מסוג B, כאשר מותר לו לנהוג ברכב עד משקל 4000 ק"ג ומשקלו של הרכב שהיה נהוג על ידו הוא במשקל של 2800 ק"ג, לפיכך רשאי הוא לנהוג ברכב זה ובהתאם לרשיון שהוא מחזיק. בדיון בבקשה בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע, הוא התבקש לבצע בדיקה במשרד הרישוי, האם רשיון הנהיגה השייך לו מתאים לנהיגה באוטובוס זעיר פרטי. מבירור שערך במשרד הרישוי נמצא כי אכן רישיונו אינו מתאים לנהיגה באוטובוס זעיר פרטי.
המבקש טען כי מדובר בתקנה חדשה, אשר נכנסה לתוקף רק ביום 10/05/09 ויש מקום להתחשב בכך שזהו לו עבירתו הראשונה מסוג זה. כמו כן, טען ב"כ הוא טען כי ביקש ממשרד הרישוי לשנות את סיווג הרכב מאוטובוס זעיר פרטי לרכב מסחרי להובלת מטען וללא מושבים אחוריים.
לאור האמור לעיל, מבקש הנהג מבית המשפט, שיתחשב במבקש ויורה על ביטול הצו האמור.
התביעה הביעה התנגדותה לבקשה וטענה כי המבקש אינו רשאי לנהוג באוטובוס זעיר ולכן דין הבקשה להדחות.
במקרה דנא, המבקש לא חלק על קיומן של הראיות לכאורה להוכחת העבירה המיוחסת לו. מה עוד, שבא כוחו ערך בדיקה במשרד הרישוי ואישר שהמבקש נהג ברכב בניגוד לאמור ברשיון הנהיגה שלו. אולם, מאחר ומדובר בתקנת מעבר שנכנסה לתוקפה ביום 10/05/09, וסביר להניח שציבור הנוהגים לא נערך דיה בכדי לנהוג לפיה ובינהם המבקש. והיות וזו עבירתו הראשונה של המבקש מסוג זה, החליט בית המשפט לתעבורה, להיעתר באופן חלקי לבקשת המבקש, ולהורות על קיצור תקופת איסור השימוש ברכב ל-21 ימים. בית המשפט לתעבורה קבע כי משטרת ישראל תחזיר למבקש את רכבו בסיום תקופה זו, כאשר המבקש ידאג להביא נהג מטעמו או גרר, מאחר ואינו מורשה לנהוג ברכב זה.
עורך דין לתעבורה – המפתח להצלחה במשפטי תעבורה
לא מומלץ לגשת למשפט תעבורה בלי עורך דין לתעבורה
5129371