תעבורה – הסדר טיעון
עסקת טיעון היא עסקה הנערכת בין הנאשם לבין התביעה, לפיה הנאשם מודה בעובדות והתביעה ממתנת את עמדה לגבי חומרת המעשה והעונש.
התביעה רשאית לתקן את כתב האישום באופן שיימחקו ממנו פרטים מחמירים, או לתקן את העבירות לעבירות תעבורה קלות יותר וכן להציג עמדה מתונה לעניין העונש.
כאשר יש חובת פסילת מינימום לעבירות תעבורה מסויימת בדרך כלל ישונה סעיף האישום לכזה שאינו מצריך חובת פסילה. כך למשל בעבירות של נהיגה בשכרות שהעונש בגינן שנתיים פסילה בפועל יומרו לעבירות של נהיגה תחת השפעת אלכוהול שהעונש בגינן הינו פסילת חובה של שלושה חודשים בלבד.
יש לציין כי בית המשפט לתעבורה אינו צד לעסקה ואין הוא מחוייב על פיה. יחד עם זאת, בית המשפט לתעבורה יסטה מההסדר רק אם הוא סבור שההסדר שהגיעו אליו הצדדים אינו נאות ואינו תואם לדרישות הצדק או תואם למטרת הענישה.
בית המשפט לתעבורה יכבד הסדרי טיעון אלא אם כן מצא כי אין איזון ראוי בין טובת ההנאה שנתנה לנאשם לבין האינטרס הציבורי שהתביעה מייצגת. בכל מקרה, על בית המשפט לתעבורה להבהיר לנאשם שאין הוא מחוייב בהסדר שהושג בין הצדדים והוא רשאי לסטות ממנו. לנאשם שמורה הזכות לחזור בו מן העסקה לאחר שהובהר לו על ידי בית המשפט לתעבורה כי אין הוא מחוייב לכבד את ההסדר.
באשר לתביעה – עסקת טיעון הינה התחייבות שלטונית וככזו היא מחייבת את המדינה והתביעה אולם היא רשאית לחזור בה מההסדר כאשר האינטרס הציבורי מחייב זאת.
עורך דין לתעבורה – דואג כי תמשיך לנהוג כהרגלך ושרישיונך יישאר עמך
קיבלת זימון למשפט תעבורה – פנה לעו"ד תעבורה