תעבורה – בדיקת דם – שכרות – דיני תעבורה
פקודת התעבורה מבדילה בין בדיקת נשיפה לבין בדיקת דם/שתן. לא ניתן לערוך בדיקות דם/שתן אקראיות לגילוי רמת האלכוהול או לגילוי סמים מסוכנים בגופם של נהגים. בדיקה כזו מותרת רק כאשר הם נמצאו מעורבים בתאונת דרכים או שיש חשד סביר שהם שיכורים או מסוממים.
בתיק שנשמע לאחרונה בבית המשפט לתעבורה עלתה השאלה באילו תנאים ניתן לדרוש בדיקת דם מנהג. עובדות המקרה מגלות כי בדיקת הנשיפה שנערכה לנאשם נכשלה ולאחר מכן הוא נדרש לבצע בדיקת דם, אולם סרב לכך בעודו טוען כי הוא מפחד ממחטים.
שני הצדדים הסכימו כי בדיקת הנשיפה נכשלה מסיבות אובייקטיביות בשל מחלתו וקשיי הנשימה של הנאשם. התביעה ביקשה להרשיע את הנאשם בשל העובדה שהוא אחר כך סרב לבדיקת דם, לאחר שהוסברה לו המשמעות המשפטית של הסירוב. מנגד, ההגנה טענה כי הדרישה לבצע בדיקת דם נעשתה בחוסר סמכות וזאת מאחר ולא היה חשד סביר כי הנאשם אכן שיכור, שכן הוא נעצר לבדיקה אקראית וממבחן המאפיינים שנערך לו לא נמצא אינדיקציה לשכרות. בנוסף, העובדה שלא נערכה לנאשם בדיקת נשיפון לפני בדיקת הדם מוכיחה כי הוא נדרש לבדיקה זו ללא חשד אמיתי לשכרות. בית המשפט לתעבורה קיבל טענה זו וזיכה את הנאשם מחמת הספק מהמיוחס לו.
עו"ד תעבורה – שומר ומגן על רישיונך
זומנת למשפט תעבורה – פנה לעורך דין תעבורה
דיני תעבורה – מומחיותו של עו"ד התעבורה