דיני תעבורה – נהיגה בשכרות
עורך דין תעבורה – ניהול הוכחות – דיני תעבורה
הגנות מחוק העונשין – דיני תעבורה – עורך דין תעבורה
בתיק תעבורה – הואשם הנהגת בעבירה של נהיגה בשכרות בכות של 590 מק"ג. הנאשמת כפרה באשמה וטענה ששתתה משקאות קלים שהכילו כנראה גם אלכוהול ללא ידיעתה ולכן בעצם השתכרה מבלי שהתכוונה. בעדותה מסרה כי אכן שתתה כוסי יין, אך סירבה לשתות כוס יין נוספת, יחד עם זאת הוסיפה כי: "לאחר ששתיתי את הכוס שתיתי מהמשקאות הקלים והדבר היחידי שניסיתי להסביר לעצמי את התוצאה הזאת, שכנראה היה במשקאות הקלים ששתיתי אלכוהול לא באישורי ולא בדעתי…הדבר היחיד שיכול להסביר את הכמות של האלכוהול שנתפסתי שהיה בפנים אלכוהול, אני לא הרגשתי את זה".
ההגנה בעצם טענה להגנה מחוק העונשין המופיע בסעיף 22(ב) לפיו: "לא יישא אדם באחריות לפי סעיף זה אם נהג ללא מחשבה פליית וללא רשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה. הטוען טענה כאמור עליו הראייה".
בית המשפט דחה את טענת ההגנה וזאת מאחר ולא עלה בידיה להוכיח כי לא הייתה מודעות של הנאשמת לאפשרות שהיא נוהגת בהשפעת אלכוהול.
הנאשמת עצמה העידה כי שתתה כוס יין בידיעה. לעומת זאת לא העידה באופן פוזיטיבי כי שתתה משקה קל בו שמו אלכוהול מבלי ידיעתה – אלא מדובר בהשערה גרידא. מי ששותה אלכוהול ומחליט לנהוג נוטל על עצמו סיכון שמא הוא נוהג כשבדמו רמת אלכוהול מעל המותר. נטילת סיכון זה משמעו עצימת עיניים והוא מסוג יסוד נפשי של מודעות – מעבר לנדרש בעבירה של נהיגה בשכרות. כמו כן סבר בית המשפט כי הנאשמת לא עשתה כל שביכולתה כדי למנוע את העבירה עת שתתה כוס יין וכן בעת ששתתה מהמשקאות הקלים, שכן נהוג בפאבים למזוג אלכוהול גם למשקאות הקלים. על הנאשמת היה לברר קודם לשתיית המשקאות אם אין בהם אלכוהול. אשר על כן הורשעה הנאשמת במיוחס לה.
עורך דין תעבורה יכול להביא ליכויי מרשו בדין.
עורך דין תעבורה יכול להשיג למרשו הסדר טיעון נוח ומקל