עורך דין תעבורה – תאונות
רוב כתבי האישום בגין גרימת תאונות דרכים מוגשים עקב אי מתן זכות קדימה של הנאשם לרכב שבצומת. המחוקק קבע עונש פסילה לתקופה שלא תפחת משלושה חודשים בגין עבירה זו. סעיפי האישום הם בדרך כלל: אי מתן זכות קדימה, גרימת חבלה ונהיגה בקלות ראש ( על פי סעיף 62(2)).
עורך דין תעבורה יכול להביא לכך שלקוחו לא ייפסל ולו ליום אחד או לחילופין לגרום לכך שמרשו ירצה תקופת פסילה הקצרה באופן משמעותי מפסילת המינימום, וזאת לאור עבר תעבורתי, נסיבות התאונה, כשלים בחומר הראיות ועוד ועוד.
נהגים רבים ניגשים לבד לבית המשפט לתעבורה וכופרים במיוחס להם, למרות שהסיכוי לצאת זכאים מתיקים כגון אלו הוא נמוך במיוחד. דוגמא לכך ניתן למצוא בתיק התעבורה הבא:
הנהגת הואשמה בכך שלא צייתה לתמרור עצור, לא עצרה את רכבה במקום בו ניתן לראות את התנועה בדרך החוצה, בניגוד לתקנות 22(א) ו-64(ג). הנאשמת כפרה במיוחס לה וטענה כי עצרה עצירה מלאה. אולם היא לא עשתה רושם מהימן על בית המשפט לתעבורה, שכן בשלב ההקראה היא גרסה כי אין בכלל קו עצירה בצומת, ואילו בשלב ההוכחות טענה כי עצרה לפני קו העצירה. בנוסף היא טענה כי השוטר שהבחין בה נמצא במרחק של כ-80 מטרים ממנה בניגוד לגרסת השוטר שטען כי נמצא קרוב אליה במרחק של כ- 30 מטרים ממנה בעודו נמצא על שביל כורכר. ביקור של השופטת בתיק במקום האירוע גילה כי שביל הכורכר נמצא במרחק קצר מהצומת ובכך התערערה עוד יותר גרסת הנאשמת. העובדה כי במעמד רישום הדוח לא ציינה בפני השוטר כי עצרה עצירה מלאה אלא רק דיברה עם בנה הקטן לא הוסיפה לה נקודות זכות. אשר על כן, הרשיע אותה בית המשפט לתעבורה במיוחס לה.
זכרו תמיד:
עורך דין תעבורה יכול להציל את רישיון נהיגתכם.
עו"ד תעבורה הוא דמות מפתח במשפט התעבורה.
עורך דין תעבורה מטווה את הדרך הנכונה לניהול משפט.
לא מתייצבים למשפט תעבורה בלי עורך דין תעבורה.