משפטי תעבורה
21/1/10 – בית המשפט לתעבורה בחיפה – נהיגה בזמן פסילה
1. הנאשם הורשע בעבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון רכב תקף ולא ביטוח תקף.
רישיונו של הנאשם פקע בשנת 2000 אך הדבר לא מנע ממנו לנהוג, כשהפעם הוא עושה זאת גם בזמן פסילה.
בשים לב לנוכח מהות העבירה, לעבר התעבורתי ולמוסכם בין הצדדים, בית המשפט לתעבורה גזר עליו את העונשים הבאים:
שלושה חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בחופף לתקופת המאסר אותו הוא מרצה, מאסר על תנאי לתקופה של 9 חודשים למשך 3 שנים, ופסילה לתקופה של 11 חודשים.
2. 21/1/10 בבית המשפט לתעבורה בנצרת – דוח שכרות
לבית המשפט לתעבורה הוגשה בקשה לביטול הפסילה המנהלית והשבתת הרכב שנבעו מכך שהמבקש קיבל דוח בגין נהיגה בשכרות בשל כך שסרב כביכול לבצע בדיקת שכרות.
לטענת הנהג הוא חולה במחלת ריאות ולא מסוגל לנשוף והוא כלל לא סירב לבקשה לביצוע בדיקת נשיפה אלא ניסה לבצע אותה ולא הצליח. עוד טוען המבקש כי אין בהמשך נהיגתו משום סכנה לציבור והוא זקוק לרישיונו לצורך פרנסתו.
בית המשפט לתעבורה התרשם כי מחומר הראיות לא קיימת תשתית ראייתית מספקת כי אכן הוא סרב לעשות כן. בנסיבות המקרה כפי שפורטו ע"י עורך הדו"ח, צוין כי המבקש ביצע נשיפה במכשיר, כאשר הוצאו לפחות ארבעה פלטים ובהם לפחות 3 נשיפות תקינות. יחד עם זאת, אך באף אחד מן הפלטים לא הצליח המבקש לבצע שתי נשיפות תקינות, כפי שנדרש לשם ביסוס עבירת שכרות. כל זאת כאשר עורך הדו"ח איננו מציין כי המבקש סרב לבצע נשיפה שנייה, אלא הוא מציין שלא הצליח לבצע שתי נשיפות תקינות.
המבקש צירף לבקשתו מסמך רפואי בו ציין רופא כי מדובר באדם בן 57, הנמצא במעקב רפואי כאשר מזה שנים הוא סובל מקוצר נשימה. לאור זאת ולאור הפגמים בראיות התביעה החליט בית המשפט לתעבורה להחזיר לו את רישיון הנהיגה ולבטל את השבתת הרכב.