מאסר על תנאי
כאשר ישנו עונש מאסר על תנאי בר הפעלה לבית המשפט לתעבורה עדיין יש סמכות להאריך את המאסר המותנה, אולם הוא יעשה זאת רק כאשר ישנן נסיבות מיוחדות. במקרה שיפורט להלן החליט בית המשפט לתעבורה שלא להאריך את המאסר המותנה.
הנאשמת הודתה והורשעה כי בשנת 2008 נהגה רכב פרטי בראשון לציון למרות שלא היה לה רישיון נהיגה תקף 10 שנים, כל זאת בעודה בזמן פסילה. מסתבר שחודשיים לפני העבירה נשפטה בנוכחותה בבית משפט לתעבורה ברמלה בגין עבירות תעבורה של נהיגה ללא רישיון נהיגה וללא רישיון רכב ונדונה בין היתר למאסר על תנאי לתקופה של 5 חודשים. הצדדים הגיעו ביניהם להסדר טיעון לפיו יופעל המאסר על תנאי שתלוי ועומד כנגד הנאשמת והיא תרצה אותו במסגרת עבודות שירות, ובאשר ליתר שאר רכיבי הענישה יטענו חופשי בפני בית המשפט.
הנאשמת בשל כך נשלחה לממונה על עבודות שירות והותאמה לה תוכנית אישית.
ברגע האחרון, לקחה ההגנה סיכון מסויים וביקשה לטעון פתוח גם לגבי עונש המאסר וביקשה כי הוא יוארך כך שהנאשמת לא תצטרך אף לבצע עבודות שירות וזאת בשל נסיבותיה האישיות המיוחדות שפורטו.
בית המשפט לתעבורה גזר על הנאשמת לבסוף את העונשים הבאים:
פסילה לתקופה של 24 חודשים, 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, כאשר 5 חודשי המאסר על תנאי ירוצו בחופף, וכן התחייבות כספית שלא לחזור על עבירת התעבורה בה הורשעה.
עורך דין לתעבורה מונע עונשי מאסר ופסילות רישיון.
פורסם ב: תעבורה