תעבורה – החלפת פייה במכשיר הינשוף
אי החלפת פיות למכשיר הינשוף הינו פגם מהותי הפוגע במהימנות הבדיקה. על פי נוהלי המכשיר עצמו ועל פי נוהלי המשטרה יש לעשות שימוש בפיית נשיפה חדשה עבור כל נשיפה שבוצעה. אי החלפת פיות נשיפה מעלה חשש שתוצאת הבדיקה שהתקבלה אינה משקפת את רמת האלכוהול האמיתית בגופו של הנבדק אלא הושפעה מבדיקה קודמת של נבדק אחר או מנשיפה קודמת של הנבדק עצמו.
בדוח הפעלת הינשוף יש סעיף מיוחד בו על המפעיל לאשר כי הוא אכן החליף פייה לאחר כל נשיפה של הנבדק. אם אין סימון כאמור, ניתן לראות בכך פגם מהותי שיכול להביא לזיכוי הנאשם.
צריך לזכור כי מכשיר הינשוף אינו מונע המשך פעולה כאשר הפייה אינה מוחלפת לאחר הנשיפה הראשונה, אלא רק רושם "הסר פיית נשיפה" מבלי לנעול את המכשיר.
דוגמאות לזיכוי נאשמים בשל אי החלפת פייה:
1. בתיק שנשמע לאחרונה בבית המשפט לענייני תעבורה זוכה הנאשם מחמת הספק מאשמה של נהיגה בשכרות, כאשר אחת הסיבות המרכזיות לכך הינה שנותר ספק אם אכן הוחלפו פיות חדשות בין הנשיפות. מפעיל הינשוף לא סימן בדו"ח הפעלת הינשוף כי נעשה שימוש בפיית נשיפה חדשה עבור כל נשיפה שבוצעה, אולם העיד בבית המשפט כי עשה כן, אך פשוט שכח לציין זאת בדו"ח. למרות העדות המרגשת של השוטר, עדיין נותר ספק בלב בית המשפט לגבי מהימנות הבדיקה: "בהעדר רישום מתאים לא השתכנעתי כי הוחלפו פיות כנדרש ואני מוצאת כי יש בכך כדי להטיל ספק בתוצאות הבדיקה. החלפת פיה בבדיקת נשיפה הינה דרישה מהותית ויש למלאה בקפדנות. כל שנדרש ממפעיל המכשיר הוא לסמן את הסימון המתאים בדו"ח הפעלת הינשוף".
עורך דין לתעבורה – עושה הכל כדי לשמור על רישיון הנהיגה שלך
עורך דין לתעבורה – מונע פסילות רישיון כואבות
קיבלת זימון למשפט תעבורה? טוב תעשה אם תפנה לעו"ד לענייני תעבורה