עורך דין לתעבורה – שכרות
המחוקק קבע עונש פסילת מינימום לתקופה של שנתיים למי שעובר עבירה של נהיגה בשכרות. אולם, בסעיף החוק מצויין כי בית המשפט יכול לסטות מעונש המינימום אם הוא מוצא נסיבות מיוחדות אותן עליו לציין בפסק הדין עצמו.
בתיק שנשמע לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בת"א הואשם נהג בעבירה של נהיגה בשכרות בכמות של 440 מק"ג שהינה כמעט פי שתיים מהכמות המותרת בנהיגה.
התביעה ביקשה לפסול את רישיונו לתקופה של שנתיים, ואילו ההגנה ביקשה כי רישיונו ייפסל לתקופה מצומצמת בלבד וזאת לאור עברו התעבורתי התקין, ולאור התסקיר החיובי שהוגש בעניינו שהמליץ על עשיית 100 שעות שירות.
בית המשפט לתעבורה סבר כי כאשר מדובר בעבירת שכרות שלא נלווית לה עבירה אחרת, וכאשר יש נסיבות אישיות ועבר תעבורתי תקין ניתן לחרוג מעונש המינימום.
מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם זקוק לרישיון הנהיגה לפרנסתו וכן לשם הסעת הוריו החולים לטיפולים רפואיים.
בית המשפט לתעבורה סבר כי ניתן להסתפק בעונשים הבאים: מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים במשך 3 שנים שלא לבצע עבירות של נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת אלכוהול ונהיגה בזמן פסילה. פסילה לתקופה של 360 ימים ממנה לא תקוזז התקופה של הפסילה המנהלית אותה כבר ריצה. קנס בסך 1,200 ₪ שיחולק לשלושה תשלומים שווים. צו של"צ בהיקף של 100 שעות בהתאם להמלצת שירות המבחן במועצה האזורית לב השרון כחונן לילד בבית ספר יסודי.
זכרו:
עורך דין לתעבורה מסוגל להציל את רישיון הנהיגה שלך
עו"ד תעבורה הוא דמות המפתח להצלחה מסחררת בתיקי תעבורה
לא מתייצבים למשפט תעבורה ולא נכנסים לבית המשפט לתעבורה בלי עורך דין לענייני תעבורה